Undervisning og samtale mellem elev og lærer

BOGLIGE FAG

Er du klar til at knække koden? Sporten træner din krop – de boglige fag holder din hjerne i form med lækker viden og spændende opgaver.

Strib Idrætsefterskole rummer mere end fordybelsen i din sportslige passion.

Selvom vi er en idrætsefterskole, der er dybt involveret i vores linjefag, er vi mindst lige så engagerede i vores boglige profil – den er vi stolte af. Vi har en høj faglighed og vores dygtige lærere planlægger spændende forløb til dig, med fokus på din individuelle læringsproces.

Obligatoriske fag på Strib Idrætsefterskole er dansk, engelsk og matematik.

DANSK

Er du klar til at jonglere med idiomer og sno analyser om din lillefinger? Få styr på dit kram i dansk, lær at sparke liv i dine skriftlige afleveringer og giv din grammatik high five til eksamen.

I dansk på Strib Idrætsefterskole bliver du udfordret på dit niveau. Vi tager dig med på en rejse fra Romantikken til nutidens hotspots. Hos os er undervisningen sjældent ens. Den klassiske tavleundervisning spices fx op med gruppearbejde, poetryslam, workshops og forløb med produktion af kortfilm. Dansk er et obligatorisk grundfag, og vi forventer, du er engageret, du stikker lappen op, når du har et svar, men også når du har et spørgsmål.

MATEMATIK

Synes du også matematik skal give mening? Så glæd dig til matematiktimerne på Strib Idrætsefterskole. Her napper vi problemer fra den virkelige verden og løser dem med matematiske tricks – sejt ik’?

Vi sætter matematik ind i hverdagens virkelige dilemmaer og lærer dig, hvordan du trækker en problemstilling ind i matematikken, løser det med snedige kneb og fikser problemet, så det fungerer i praksis. I matematik sørger vi for, at det hele foregår på dit niveau og gør dig klar, parat til start på din videre uddannelse. Vi smider kompetencer i din skoletaske og sikrer, at du altid ved, hvilket fortegn du sætter, for at nå dit mål.
Matematik er ligesom dansk et obligatorisk grundfag, og vi forventer, du er klar til at gribe, når vi kaster tallene op i luften. Griber du dem ikke første gang – så prøver vi bare igen.

ENGELSK

BREAKING NEWS – engelsk er awesome på Strib Idrætsefterskole. Vi tyrer ord ind i dit ordforråd og sætter aktuelle hotte temaer på vores dagsorden, så du er up to date med verdens aktuelle emner. Og så krydrer vi det hele ved at udvide dine grammatiske skills.

Vidste du, at der er mindst 765 millioner mennesker, der taler engelsk? Englænderne elsker den danske bacon, og vi elsker det engelske sprog. Sproget giver nemlig adgangsbillet til at kunne forstå og snakke med store dele af verdens befolkning.

I engelsktimerne på Strib Idrætsefterskole er der taletid til alle, lige meget om det er dit favorite eller dit not so much favorite fag. Vi smider Youtube på skærmen og bruger generelt de digitale medier i undervisningen. Ja, selv grammatikken er gået online. Vi udfordrer hinanden med gode diskussioner og napper i ny og næ en quiz, og så sætter vi sammen med dig individuelle mål for din udvikling.

Engelsk er et obligatorisk grundfag og vil være på dit skema 2 gange om ugen. Du har ansvaret for at lære, og vi gør alt for, at du når dine mål.

Boglige tilvalgsfag

Foruden de obligatoriske fag, har du mulighed for at vælge boglige tilvalgsfag. Du kan vælge fysik/kemi, tysk, og spansk.

Langt størstedelen af vores elever har 2 boglige tilvalgsfag på deres skema.

FYSIK/KEMI

Undre du dig også over hvorfor olie og vand ikke kan blandes? Og vil du vide, hvorfor indianerne lyttede til togskinnerne? – så får du alle svarene i fysik på Strib Idrætsefterskole.

Vi programmerer robotter, tjekker bølgelængder og ser lyst på farvespektret. Her får du styr på fysikken, så du er klar til din videregående uddannelse.

I fysik repeterer vi den grundlæggende kemi og bygger lag på din viden om alt fra lys og lyd til kemiske bindinger og grundlæggende robotteknologi.
Undervisningen i fysik er baseret på basiselementer til gymnasieundervisning, men vi sikrer samtidig, at det hele tager afsæt i dit niveau. Vores mål er, at du får kendskab til en masse viden, som er gavnlig i din hverdag, og at du får en større forståelse for den fysiske verdens forunderlige funktioner.

Læs mere i indholdsplanen

TYSK

Durch, für, gegen, ohne, wieder, um. Kennst du nicht Akkusativ bist du ÜBERHAUPT NICHT dumm! I Tysk på Strib Idrætsefterskole dribler vi med den tyske grammatik i dit tempo. Kan du ikke alle remserne og reglerne endnu, så tager vi dem én ad gangen. Har du helt tjek på det – så spiller vi offensivt og sætter overliggeren højt.

I Tyskland er de kendt for at lave gode kvalitetsbiler. I tysktimerne tager vi den tyske mentalitet med på programmet og laver grundlæggende god undervisning, med fokus på at få helt styr på sproget og den tyske kultur. Vi sætter sproget i førersædet og trykker speederen i bund. Tysk er et bogligt tilvalgsfag, som du kan sætte på dit skema.

Læs mere i indholdsplanen

SPANSK

Hola chicas y chicos – velkommen til spansk for begyndere! Vi danser tango med de spanske ord og lærer dig de grundlæggende trin i den spanske sprogdans.

Spansk er det andet mest talte sprog i verden, og du kan evt. være et skridt foran dine klassekammerater i spansktimerne på din videregående uddannelse, hvis du hopper med på Strib Idrætsefterskoles spanske dansegulv.

Vi tager det hele fra scratch og stikker spaden i den grundlæggende spanske muld. Med udgangspunkt i den grundlæggende grammatik jonglerer vi med hele sætninger på papiret og talte sætninger med lækker spansk udtalelse.

Spansk er et tilvalgsfag – smid det på sit skema og lær noget lækkert.

Læs mere i indholdsplanen

Læs mere om fagene i indholdsplanen

Det var virkelig et uforglemmeligt år

Jeg tør godt at vove og sige at det hidtil har været det bedste år i mit liv. Det var virkelig et uforglemmeligt år, og jeg har virkelig fået utrolig meget ud af min tid på Strib Idrætsefterskole, heriblandt nye bekendtskaber på tværs af landet.

Læs Tobias’ historie

RING MIG OP

Vi vil så gerne snakke med dig, så efterlad dit navn og nummer i formularen nedenfor, så ringer vi dig op.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.