Innovation pitch af elev

INNOVATIONSFAG

Er du fuld af gode ideer? Innovation handler om at nytænke og om at udføre tankerne i praksis.

I innovationsfagene er undervisningen varieret og praksisorienteret. Du kommer til at organisere, kommunikere, skabe noget og blive endnu bedre til at samarbejde.

Vi har fire skarpe varianter med hvert sit fokus: LIKE, TEC, World og Creative Lab. I alle fire fag skal du være med til at udvikle innovative og entreprenante kompetencer, så du kan bruge dem i praksis. Svære ord? – bare rolig, vi nailer dem. Det er mest bare noget med gode idéer, virksomheder, klubber, godt teamwork, performance og sådan noget.

LIKE

Drømmer du om at udvikle dit eget produkt, være leder eller have din egen virksomhed? Har du en god nytænkt idé, som skal ud i verden?

I LIKE oplever du en blanding af teori og praksis, og her er fokus rettet mod lederskab og innovation. Du skal, i samarbejde med dit team, udvikle et produkt eller en idé, og der er rent faktisk mulighed for, at jeres produkt bliver til virkelighed.
Når idéen er klar på tegnebrættet, skal den præsenteres for en række dommere på Danish Entrepreneurship Award, som er en idékonkurrence arrangeret af fonden for entreprenørskab under projektet Next level. Her har I bl.a. mulighed for at komme i betragtning til at få jeres idé ud i den store verden, med hjælp fra innovative virksomheder. Du kommer også til at kende og afprøve forskellige ledelses- og samarbejdsværktøjer. Drømmer du om at blive direktør ved LEGO eller om at opfinde det næste Angry Birds spil - så er LIKE et godt sted at starte.

Læs mere i indholdsplanen

TEC

Er du til teamwork og klubliv? Er du tosset med sport, og drømmer du om at være andet end spiller i en sportsklub, f. eks. coach, ungdomsleder eller eventmanager? Find ud af, hvordan et team fungerer, og afprøv dig selv som træner eller dygtiggør dig inden for eventmanagement. Du kan f.eks. blive en haj til at trække i de rigtige tråde, planlægge sportsaktiviteter og oplevelser.

TEC – står for teamwork, event og coaching. I TEC arbejder du innovativt i kreative proces forløb, ofte omkring sportsarrangementer, store som små. Du får sammen med dine kammerater værktøjer til at arbejde kreativt i forbindelse med iværksætteri. I bliver præsenteret for viden om ledelse, som kan bruges i praksis, når I indgår i teamwork og samarbejde.
Hvis du vil vide mere om Ulrik Wilbeks succesfulde værktøjer til teamsamarbejde? Hvis du vil vide mere om coaching, teambuilding, lederskab og samtidig få en masse ansvar - så skal du hoppe på TEC-holdet og få brugbare redskaber i bagagen.

Læs mere i indholdsplanen

CREATIVE LAB

Fang din modtager! Photoshop din bedste ven om til en abe, lav vox-pop videoer, små film, plakater og din egen hjemmeside - that's what we do.

I Creative Lab lærer du at bruge de basale funktioner i tekniske programmer, til at redigere billeder og video, samt at tegne illustrationer og opsætte plakater - det er mega sjovt og spændende, og næsten intet er umuligt. Her er det kun fantasien, der sætter grænserne - vi gør ikke.
Det handler i bund og grund om at være kreative og om at udfordre de tekniske programmer, så du kan producere noget, der fanger din modtager.
Du får desuden indblik i medie- og filmhistorien, og derved en forståelse for, hvorfor Facebook er så populært, som det er, og hvorfor blogs er et hit for yngre kvinder og for nicheområder. Når muligheden byder sig, får vi opgaver fra virkelighedens virksomheder, som vi løser i samarbejde med Middelfart Erhvervscenter.
Kom med ombord i en kreativ verden uden begrænsninger, hvor saks, papir og lim er skiftet ud med InDesign, Illustrator og Photoshop.

Læs mere i indholdsplanen

WORLD

Har du nogen sinde prøvet at lave brasiliansk Capoeira og kunne du tænke dig at være foregangsmand i et velgørenhedsprojekt, og vil du se verden på hovedet?

I World har du chancen for at få indblik i andre kulturer, og på den måde få en større forståelse af verdens forskelligheder, og måske også dig selv.
Du får lov til at møde mennesker, der kan fortælle inspirerende historier fra deres anderledes liv. Med spændende undervisning er World et innovationsfag, der tilbyder dig en lille bid af verden og et stort indblik i kulturer, du måske aldrig har mødt.
Går du med en drøm om af rejse ud i verden på en rejse, der ikke kun indeholder sol, strand og vand, kan du i World få inspiration, værktøjer og rejseviden, som er god for en globetrotter.

Læs mere i indholdsplanen

Efterskolelivet har givet mig venskaber for livet

At være elev på Strib Idrætsefterskole gav mig mange gode ting. Et fællesskab uden lige blev hurtigt skabt, hvor alle snakkede med alle.

Læs LOTTES historie

RING MIG OP

Vi vil så gerne snakke med dig, så efterlad dit navn og nummer i formularen nedenfor, så ringer vi dig op.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.